1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging

Kennis van A tot Z

Plantenverzorging

Of het nu gaat om basiskennis of professionele tips over je gazon, je kamer-, balkon- of tuinplanten : hier vind je alles van aanplanting tot dagelijkse verzorging - aangepast aan elk seizoen.

Sectie

Basisprincipes

Nog geen ervaring met de verzorging van je planten en het onderhouden van je tuin? Iedereen is zo begonnen. Maar wanneer je je houdt aan enkele basisregels, ben je een goed eind op weg om 'groene vingers' te krijgen. Alles wat je moet weten om aan de slag te gaan, vind je hier.

Sectie

Tuin & tuinplanten

Of het nu gaat over een moestuin, siertuin of stadstuin : elke groene oase met haar individuele kenmerken heeft verzorging nodig en elke nieuwe plant stelt extra eisen. Ontdek hier alles over tuinplanten.

Sectie

Gazon

Niet elk gazon is hetzelfde. Voor de een vormt het gazon het middelpunt van de tuin, voor de ander is het een ruimte om te spelen en te ravotten. Elk type gazon stelt andere eisen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen : ze moeten onderhouden worden. Hoe dat in zijn werk gaat, ontdek je hier.

Sectie

Groenten, fruit & kruiden

Voor veel tuinliefhebbers is het kweken van eigen groenten en fruit vanzelfsprekend. Maar ook op een balkon kan je zonder veel problemen je eigen groenten en fruit laten groeien. Van tomaten - de absolute klassieker - tot zoete aardappelen, de moderene exoten : er zijn veel mogelijkheden!

Sectie

Balkon- & kuipplanten

Om van een bloeiende oase te kunnen genieten, heb je niet noodzakelijk een tuin nodig. Er bestaan genoeg alternatieven waarmee je op het balkon of terras een kleurrijk bloemenparadijs kan creëren. Kijk maar!

Sectie

Kamerplanten

Breng wat groen in je woonkamer met kamerplanten. Hier lees je welke planten voor welke huiskamer geschikt zijn en hoe je je groene medebewoners optimaal verzorgt.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.