1. COMPO
  2. Advies
  3. Plantenverzorging
  4. Basisprincipes

Iedereen is ooit klein begonnen

Basisprincipes

Nog geen ervaring met de verzorging van je planten en het onderhouden van je tuin? Iedereen is zo begonnen. Maar wanneer je je houdt aan enkele basisregels, ben je een goed eind op weg om 'groene vingers' te krijgen. Alles wat je moet weten om aan de slag te gaan, vind je hier.

Sectie

Correct planten

Bij het planten leg je de basis voor de succesvolle groei van een plant. Waar je daarbij op moet letten en met welke handigheidjes je je planten een goede start geeft, ontdek je hier.

Sectie

Potgrond & compost

Waarom bestaan er zoveel potgronden? Wat zijn de verschillen en welke voordelen bieden ze? Wat is compost en hoe kan je deze gebruiken? Alle vragen rond het thema potgrond & compost worden hier beantwoord.

Sectie

Meststoffen & plantenbescherming

Waarom hebben planten meststof nodig en waarop moet je bij het bemesten letten? Hoe pas je een plantenbeschermingsproduct correct toe om het juiste resultaat te krijgen? Ontdek hieronder onze artikels! Breng zeker ook een bezoekje aan de website Handig In de Tuin (www.handigindetuin.be) en ontdek verschillende instructiefilmpjes over het veilige en verantwoorde gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en alternatieven.

Sectie

Begieten

Water is voor planten net als voor de mens een basisbehoefte. Maar hoeveel water heeft een plant nodig en hoe vaak moet je water geven? Hier vind je alle basisregels over het begieten van je planten.

Sectie

Natuurlijk tuinieren

Wil je de nuttige diertjes in je tuin helpen en ze ook tijdens de winter beschermen? Is de bescherming van bijen belangrijk voor jou? Hier ontdek je wat je kan doen om de natuur een handje te helpen.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.