compo image

Duurzaam tuinieren

  1. COMPO
  2. Thema's
  3. Duurzaam tuinieren

Zelfs het kleinste stukje groen levert een belangrijke bijdrage aan onze planeet. Om iets goeds te doen voor de planten en voor het milieu, vertrouwen we bij COMPO op een holistisch duurzaamheidsconcept met biologische grondstoffen en duurzame verpakkingen.

 

 

Waarover wens je meer te ontdekken?

compo image

1. Bio-assortiment

Wil je iets goed doen voor je planten met kwalitatieve biologische producten? Ons assortiment bevat een uitgebreide selectie biologische producten in de verschillende productcategorieën (potgronden, meststoffen en plantenbescherming).

compo image

2. Vegan producten

Door het groeiende bewustzijn op het gebied van dierenbescherming en duurzaamheid worden vegan alternatieven steeds belangrijker. Ook COMPO biedt tal van vegan producten aan onder het merk "Organic & Recycled". Daarbij zijn niet alleen de verpakkingen vervaardigd uit gerecycleerd materiaal, maar ook de inhoud.

Meer informatie over Organic & Recycled
compo image

3. Duurzaamheid

Van bij de start vormt onze compromisloze vraag naar hoge kwaliteit de basis van ons succes. Om deze reden werken we voortdurend aan het verbeteren van onze producten en diensten. Dat geldt natuurlijk ook voor onze inspanningen ter bescherming van het milieu. Daarom doen we continu intensief onderzoek naar manieren om de omvang van onze ecologische voetafdruk te verminderen.

Meer informatie over onze inspanningen vind je hier
compo image

4. Alles over natuurlijk tuinieren

Wil je de nuttige diertjes in je tuin ondersteunen en dieren tijdens de winter helpen? Vind je de bescherming van bijen ook heel belangrijk? Dan ontdek je hier tal van tips om de natuur een handje te helpen.

Tips om natuurlijk te tuinieren
compo image

Gerecycleerde verpakkingsmaterialen

Ons motto : vanbinnen en vanbuiten denken aan het milieu. In lijn met de circulaire economie gebruiken we ook zo min mogelijk nieuwe grondstoffen in onze verpakkingen en kiezen we bewust voor gerecycleerde en recycleerbare materialen. Zo bereiken we nu reeds een recyclagepercentage van 90 tot 100%.

Blogartikelen over natuurlijk tuinieren

compo image

COMPO certificeringen

  • RPP-gecertificeerde turf : onze potgronden zijn door de stichting "Responsibly Produced Peat" gecertificeerd. Deze Europese organisatie heeft een transparant certificeringssysteem voor een verantwoorde ontginning van turf opgesteld.
  • CO2-neutrale website : COMPO maakt deel uit van het initiatief "CO2-neutrale website". Het initiatief controleert de CO2-uitstoot van onze webtechnologieën en compenseert deze.

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.