1. COMPO
  2. Advies
  3. Ziekten & plagen

Plagen identificeren en bestrijden

Plagen

Vallen er steeds meer bladeren van je lievelingsplant? Vormt je plant minder bloemen dan anders? Heb je eitjes of insecten ontdekt? Dan is je plant aangetast door een plaag. Hier vind je omschrijvingen van de meest voorkomende plagen en oplossingen om ze te bestrijden.

Sectie

Ziekten

Schimmels, virussen of allerlei omgevingsfactoren : er bestaan veel oorzaken van een zieke plant. Ontdek hier hoe je deze kan voorkomen of bestrijden als het al te laat is.

Sectie

Insecten

Er bestaan heel veel verschillende insecten die het hebben gemunt op je planten in de tuin en binnenshuis. Hier vind je een overzicht van de insecten die het vaakst voorkomen en hoe je ze efficiënt en snel kan bestrijden.

Sectie

Kruiden, groenten & fruit

Voor een hobbytuinier is er niets ergers dan moeten constateren dat de zo gekoesterde groente- en fruitplanten last hebben van een insectenplaag. Op dat moment is er maar één goed advies: zo snel mogelijk ingrijpen om nog een deel van de oogst te redden.

Sectie

Ziekten in gazon

Een diepgroen, dicht gazon is de droom van iedere gazonbezitter. Het is vervelend als zevenblad, mos of andere onkruiden of een ziekte zich over het gazon verspreidt. Hoe je onkruid en ziekten in je gazon kan herkennen, ontdek je hier.

Sectie

Ongewenste gasten

Of het nu gaat om mieren, slakken, wespen of muizen : de meeste dieren vervullen in de natuur belangrijke taken. In huis hebben ze echter niks te zoeken! We tonen jou hoe je deze ongewenste gasten snel kan bestrijden.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.