Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Ratten

compo image

Eigenschappen

Aantastingssite:
huis
Symptomen:
ratten in of rondom het huis
Verschijning:
16 tot 24 cm grote knaagdieren

Periode van aantasting

Omschrijving

Ratten

Zwarte ratten en rioolratten moeten serieus worden genomen. De zwarte rat is 16 tot 24 cm groot (zonder staart). Het knaagdier is meestal donkergrijs en grijsbruin. De rioolrat is groter dan de zwarte rat : hij kan 18 tot 26 cm groot zijn. Bovendien is het lichaam van de rioolrat langer dan de staart. In het algemeen worden ratten beschouwd als ongedierte dat voedingsmiddelen aantast. In gebouwen kunnen ratten de verouderde waterleidingen vernietigen. Ze verspreiden ziektes en worden beschouwd als gastheren van ziekteverwekkers. Ze dragen verschillende types bacteriën over. Ratten hebben ook vlooien. Deze kunnen bacteriën overbrengen naar de mens door middel van bijten.

Bestrijding

Zo bestrijd je ratten

Gebruik voor het bestrijden van ratten een voederdoos (geschikt voor zowel pasta, granen en blokjes) of een rattenval. Deze worden bij voorkeur geplaatst langs de muur, achter panelen of in de buurt van voederplaatsen. Laat het lokmiddel nooit open en bloot liggen!

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :