1. COMPO
  2. Advies
  3. Ziekten & plagen
  4. Ongewenste gasten
  5. Muizen

Kenmerken

Muizen

compo image

Eigenschappen

Aantastingssite:
huis
Symptomen:
muizen in of rondom het huis
Verschijning:
7 tot 11 cm grote knaagdieren

Periode van aantasting

Omschrijving

Muizen

In de buurt van mensen zijn muizen meestal 's nachts actief. Daardoor worden ze vaak pas laat ontdekt. Bij nachtelijke krasgeluiden en aangevreten materialen is verhoogde waakzaamheid geboden. Muizen kunnen een groot hygiënisch, maar ook psychologisch probleem vormen. Ze brengen ziekten over en kunnen met hun knaagactiviteit aanzienlijke schade aanrichten aan bijvoorbeeld elektrische installaties of spouwmuurisolatie.

Bestrijding

Zo bestrijd je muizen

Gebruik voor het bestrijden van muizen een muizenlokdoos of muizenval. De lokdozen worden goed geaccepteerd, omdat de granen daarin overeenkomen met de natuurlijke voedingsgewoonten van muizen. Omdat muizen graag op beschutte plekken vreten, moet je de lokdozen langs muren, achter kasten of in de buurt van hun voederplaats neerzetten.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.