compo image

Tips voor je moestuinbak

  1. COMPO
  2. Thema's
  3. Moestuinbakken

Voor een rijke oogst in een moestuinbak

Moestuinbak opvulllen en beplanten

Voor diegenen die het zichzelf gemakkelijk willen maken tijdens het kweken van groenten, die weinig ruimte hebben of problemen hebben met een zware bodem of met slakken, is een verhoogde moestuinbak de ideale oplossing. Ontdek hier alles wat je moet weten over verhoogde moestuinbakken, welke planten je erin kan aanplanten en welke producten je nodig hebt voor een rijke oogst!

compo image

Moestuinbak opvullen

Een verhoogde moestuinbak verfraait niet alleen je tuin of balkon, maar biedt ook meerdere voordelen : het is minder belastend voor de rug en is bovendien gemakkelijk in onderhoud. Om zeker te zijn dat je planten zich goed ontwikkelen, is het belangrijk dat je moestuinbak met de juiste producten opgevuld wordt. In ons artikel ontdek je hoe je je verhoogde moestuinbak correct opvult.

Naar het artikel
compo image

Moestuinbak correct opvullen dankzij de rekentool

Wil je je moestuinbak opvulllen volgens het 3-lagen-concept van COMPO maar vraag je je af hoeveel houtchips, bodemverbeteraar en potgrond je daarvoor nodig hebt? Onze praktische rekentool geeft het juiste antwoord! Je hoeft enkel de afmetingen van je moestuinbak in te vullen en onze rekentool rekent alles uit. Eenvoudig, vind je niet?

Naar de rekentool
compo image

Moestuinbak beplanten

Een moestuinbak op een zonnige locatie is ideaal voor het kweken van talrijke groentesoorten. Of het nu gaat om komkommers, tomaten, sla, bonen, kolen of erwten : ze houden allemaal van warmte en licht. Maar hoe moet je een moestuinbak eigenlijk beplanten? Zijn er groentesoorten die beter niet samen worden aangeplant? In ons artikel vind je alle nuttige informatie.

Naar het artikel
compo image

Kruiden voor je moestuinbak

In moestuinbakken kan je niet alleen komkommers, kolen of sla kweken, maar ook allerlei kruiden. Er bestaan zelfs schitterende combinaties. Zo kan je bijvoorbeeld bernagie en aardbeien perfect samen aanplanten. Ook komkommers en basilicum gaan goed samen. Of wat dacht je van een klein kruidenbed? In dit artikel laten we je zien hoe je stap voor stap je eigen kruiden kan kweken.

Naar het artikel

Plantideeën voor de herfst

Weet je niet wat te doen met je moestuinbak in de herfst en de winter? Ontdek hier onze plantideeën - voor een rijke oogst, zelfs tijdens de koude seizoenen!

Naar het artikel

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.