Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Paprika

compo image
compo image

Behoeften

Begieten:
veel
Licht:
Zon
Onderhoud:
Gemiddeld

Oogstperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
bedden, borders, terras, balkon, huis
Planthoogte:
max. 150 cm
Bloemkleur:
wit

Correct planten

Paprika planten

Standplaats:

De paprikaplant behoort tot de nachtschadefamilie en komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Ze heeft daarom een voorkeur voor heel zonnige en beschutte standplaatsen, bijvoorbeeld vlak voor een muur op het zuiden. Ook in kassen doet de paprikaplant het goed. Paprika's groeien het liefst in een losse en vooral voedselrijke bodem. Gebruik daarom een speciale tuinaarde voor groenten en maak vóór het planten de aarde in het tuinbed wat losser. Vanwege de warmte die huismuren uitstralen, is het ook mogelijk om paprikaplanten in potten of kuipen op een terras te zetten.

Teelt:

Paprikaplanten hebben in volgroeide staat veel ruimte nodig, dus u moet niet te veel planten dicht op elkaar zaaien. Vanaf begin maart kunt u beginnen met zaaien. Doe 2 tot 3 zaden in een pot en druk ze licht aan. Geef vervolgens iets water en zet de pot op een lichte, warme en zonnige standplaats. Wanneer de paprikaplantjes beginnen te groeien, laat u in iedere pot alleen de sterkste plant achter. 

Planten:

Na IJsheiligen (half mei) kan je de paprikaplantjes in je tuin of in een kuip zetten. Houd daarbij een afstand tussen de individuele planten aan van minimaal 40 tot 50 cm. Als je de paprikaplanten in een pot of kuip wilt planten voor op je balkon of terras, kan je het beste twee planten vlak bij elkaar zetten, zodat ze elkaar kunnen bevruchten.

Correct verzorgen

Paprika verzorgen

Water geven:

Een paprikaplant heeft zeer veel water nodig. Geef je plant minimaal om de 2 dagen water; bij sterk zonlicht is dagelijks gieten zelfs beter. Wanneer de eerste vruchten zich vormen, kan een paprikaplant nog sneller uitdrogen. Controleer de grond dagelijks op droogte en geef extra water naar behoefte.

Bemesting:

Paprikaplanten behoren tot de groep van sterk opnemende planten en hebben veel voedingsstoffen nodig. Doe daarom tijdens het planten een langzaam werkende mest rechtstreeks in het plantgat. De beste oplossing is de mest samen met schapenwol aan te brengen. De schapenwol slaat extra water op en voorkomt uitdrogen van de plant. Voor paprikaplanten in potten of kuipen is ook een vloeibare mest voor groenten verkrijgbaar, die u eenmaal per week aan het gietwater toevoegt.

Oogst:

Het startsein voor de oogst valt medio juli. Het exacte moment is echter afhankelijk van de gewenste rijpheidsgraad. Zowel helemaal groene als bijna donkerrode paprika's zijn eetbaar. Het is het beste om paprika's in de ochtend te oogsten, omdat de vruchten dan de meeste voedingsstoffen bevatten. Met een scherp mes zult u de scheuten niet zo snel beschadigen.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :

Tot je dienst