1. COMPO
  2. Advies
  3. Ziekten & plagen
  4. Ongewenste gasten
  5. Zilvervisjes

Kenmerken

Zilvervisjes

compo image

Eigenschappen

Aantastingssite:
zilvervisjes in of rondom het huis
Symptomen:
hebben een voorkeur voor vochtige, warme plaatsen
Verschijning:
vleugelloze, zilverachtig-metallic uitziende insecten, 10 tot 12 mm groot

Periode van aantasting

Omschrijving

Zilvervisjes

Zilvervisjes zijn uitermate lichtschuw en hebben een voorkeur voor vochtige, warme plaatsen. Ze voelen zich goed in badkamers, keukens en bijkeukens. Daar zijn de diertjes, die 's nachts actief zijn, te vinden achter het behang en de plinten en in scheuren en voegen. Ze voeden zich met zetmeelrijke stoffen, zoals celluloselijm, boekomslagen, haar, huidschilfers en vuil. Ook wol, zijde en kunstvezels dienen als voeding. Zilvervisjes overleven ook als ze meerdere maanden niets hebben gevreten. Een zware plaag is zeker een indicatie van vocht en mogelijk schimmel in een ruimte. Zilvervisjes reduceren de schimmelplaag, omdat ze zich voeden met de schimmel. Problemen ontstaan als de zilvervisjes massaal opduiken. Door hun knagende en schavende activiteit richten ze schade aan levensmiddelen, textiel en boeken aan.

Bestrijding

Zo bestrijd je zilvervisjes

Door het vaak luchten en droog houden van badkamers, keukens en kelders worden voor het insect ongunstige voorwaarden geschapen. Omdat zilvervisjes zich graag op moeilijk toegankelijke plaatsen ophouden, is een lokdoos bijzonder geschikt om ze te bestrijden. De schadelijke insecten worden in rap tempo naar de doos gelokt en hun opname in de lokdoos zorgt voor een veilige eliminatie. Ook kan een insectenspray worden gebruikt, om zowel platte vlakken als scheuren en openingen in muren te kunnen behandelen.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.