1. COMPO
  2. Advies
  3. Ziekten & plagen
  4. Ongewenste gasten
  5. Muggen

Kenmerken

Muggen

compo image

Eigenschappen

Aantastingssite:
stilstaand water
Symptomen:
muggen in en rondom het huis
Verschijning:
bruinzwarte vliegende insecten

Periode van aantasting

Omschrijving

Muggen

Muggen komen altijd voor wanneer er stilstaand water voor hun ei-afleg aanwezig is, bijvoorbeeld in putten of in vijvers. De vrouwtjesmuggen leggen daarin hun eitjes, waaruit zich vervolgens in snel tempo de larven en de volwassen muggen ontwikkelen. De rondzoemende insecten irriteren met name 's nachts en houden mensen uit hun slaap. Ze worden aangetrokken door de kooldioxide in de uitgeademde ademhalingslucht. De steken van de vrouwtjesmuggen jeuken vervelend en veroorzaken zwellingen. Van de mannetjes gaat geen gevaar uit, want zij kunnen niet steken. Ter bescherming kan lichtgekleurde kleding worden gedragen, omdat muggen zich aangetrokken voelen tot donkere kleding.

Bestrijding

Zo bestrijd je muggen

Ter bestrijding kan een antimuggenspiraal worden gebruikt, waarvan de rook de muggen verdrijft. Ook kan gericht een insecticidespray op de muggen worden gespoten.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.