1. COMPO
  2. Advies
  3. Ziekten & plagen
  4. Ongewenste gasten
  5. Pissebedden

Kenmerken

Pissebedden

compo image

Eigenschappen

Aantastingssite:
in de tuin en in huis
Symptomen:
leven in vochtige ruimten
Verschijning:
geleedpotigen met leisteengrijs pantser, 7 paar poten, 2 tot 20 mm groot

Periode van aantasting

Omschrijving

Pissebedden

Pissebedden behoren tot de geleedpotigen en worden, afhankelijk van de soort, 2 tot 20 cm groot. Ze zijn te herkennen aan het leisteengrijze rugpantser en de 7 paar poten. Soms zijn ook de bevruchte eitjes en de larven aan de buikzijde te herkennen. Ze vermeerderen zich bij voldoende vochtigheid massaal in huis en in de tuin. Geliefde verstopplaatsen zijn bijvoorbeeld keldertrappen, onderkanten van bloempotten, onder stenen en in composthopen. Ook verkeren ze graag in gaten en scheuren in muren. In huis verstoppen pissebedden zich ook in kelders, achter planken en onder vochtig opgeslagen materialen. Hun voedsel bestaat uit organisch materiaal, bijvoorbeeld zachte, rottende plantendelen of rijpe aardappelen.

Bestrijding

Zo bestrijd je pissebedden

Onze COMPO Barrière Insect K.O. Spray Kruipende Insecten en COMPO Barrière Insect Biosect Spray bestrijdt kruipende insecten snel en betrouwbaar. De speciale combinatie van werkzame stoffen waarborgt een onmiddellijk effect en een werking op lange termijn. Het product is waterig en vormt een laag waarmee, afhankelijk van de porositeit van het oppervlak, een langwerkend effect van 4 tot 8 weken kan worden bereikt.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.