Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Kerstster

compo image
compo image

Behoeften

Begieten:
Weinig
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Gemiddeld

Bloeiperiode

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer
Planthoogte:
60-80 cm
Bloemkleur:
wit, rood

Correct planten

Kerstster planten

Standplaats

De kerstster of poinsettia (Euphorbia pulcherrima) is echt een kamerplant voor de kersttijd. Met haar rode bladeren, die vaak worden aangezien voor bloemen, brengt deze plant kleur in huis tijdens de sombere wintermaanden. In haar land van herkomst, Mexico, groeien kerststerren als struiken, soms tot wel 6 m hoog. Ideaal voor de kerstster is een lichte of zonnige plek. Bij wat lagere temperaturen doet de kerstster het ook goed op halfschaduwrijke plaatsen. De optimale temperatuur tijdens de bloei, van september tot eind mei, ligt tussen de 18 en 24 °C. In de zomer kan je je kerstster ook buiten zetten. Kerststerren bloeien alleen als ze eerst een 'kortedagbehandeling' met niet meer dan 12 uur daglicht krijgen.

Aanplanting

In het voorjaar kan je je kerstster verpotten in bloemenpotgrond.

Correct verzorgen

Kerstster verzorgen

Water geven

Je kerstster heeft maar heel weinig water nodig. Als je je wijsvinger in de aarde stopt en meteen 'vocht voelt', is dat al te nat. Kerststerren krijgen meestal te vaak en te veel water. Een kerstster verdraagt deze waterverzadiging echter niet. De bladeren worden dan geel en de plant kan afsterven.

Bemesting

Bemest je kerstster van maart tot eind oktober wekelijks met een milde meststof. Deze meststof voorziet de plant van alle essentiële voedingsstoffen en sporenelementen. De meststof is onmiddellijk werkzaam en zorgt voor een gezonde ontwikkeling van je kerstster.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :