compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Inspiratie
  4. Decoratie- en knutselideetjes voor elk seizoen
  5. Paashaas met zaadbommetjes vullen

Paascadeau voor tuinvrienden

Paashaas met zaadbommetjes

Ons knutselidee voor Pasen is echt niet zomaar uit de lucht gegrepen. Hazen verspreiden met hun uitwerpselen namelijk ontelbare zaden in de bodem en dragen zo bij aan de natuurlijke inzaai van bloemen en grassen. Onze van graspapier gemaakte paashazen zien er niet alleen schattig uit, als ze eenmaal zijn geplant toveren ze in een balkonbak een veelkleurige bloemenzee tevoorschijn en hebben de bijen er ook nog wat aan. Hoe je zelf bloeiende paashazen kan maken, ontdek je in dit artikel.

compo image

Materialen voor de bloeiende paashaas

  • Ingrediënten voor de zaadbommetjes
  • Biologisch afbreekbaar (dun!) papier (wij kozen voor graspapier)
  • Biologisch afbreekbaar touw
  • Een voldoende dikke naald
  • Viltstift zonder schadelijke stoffen

Met zaadbommetjes gevulde paashazen zelf maken

Je ziet het al, veel heb je niet nodig voor dit knutselidee, dat ook niet moeilijk uit te voeren is. Als je nog nooit zaadbommen hebt gemaakt, vind je in dit artikel een uitgebreide handleiding: Zelf zaadbommen maken.

In iedere geval moet je deze stap al enkele dagen eerder uitvoeren, want de zaadbommetjes moeten goed drogen voordat je de paashaas ermee kan vullen. Om de zaadbommetjes goed in de haas te laten passen en misschien ook een klein beetje op hazenkeutels te laten lijken, is enige handigheid vereist. Rol zo klein mogelijke zaadbolletjes, met een doorsnede van 1 tot 1,5 cm.

Onze tip

Onze tip: Om ervoor te zorgen dat de zaadbommetjes een glad oppervlak krijgen, kies je bij voorkeur een zeer fijnkorrelig zaadmengsel uit.

Kies voor de haas een simpel patroon met niet te veel details, omdat het dichtnaaien dan onnodig moeilijk wordt. Knip steeds twee lagen tegelijkertijd uit, zodat de boven- en onderkant van de haas precies op elkaar passen. Wanneer je de uitgeknipte patroondelen plat op tafel legt, is het heel eenvoudig om het gezicht en het staartje erop te tekenen. Vervolgens naai je de haas dicht. Als jhe een naaimachine hebt, kun je die daarvoor gebruiken, anders is de dikke naald een goed gereedschap. Laat een voldoende grote opening over en doe hierin de zaadbommetjes. Je kan nu de haas helemaal dichtnaaien.

Wie liever niet de haas zelf plant, kan het papieren omhulsel natuurlijk ook openscheuren en de zaadbommetjes los in de grond strooien. Wij wensen je veel plezier met knutselen!

compo image
compo image
compo image
compo image

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.