Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten

Kenmerken

Ficus

compo image

Behoeften

Begieten:
Gemiddeld
Licht:
Zon/halfschaduw
Onderhoud:
Weinig

Eigenschappen

Plantlocatie:
kamer
Planthoogte:
max. 3 m
Bloemkleur:
groene plant

Correct planten

Ficus planten

Standplaats

De ficus (Ficus benjamina) heeft een lichte maar niet te zonnige plek nodig. De plant moet worden beschermd tegen tocht en moet bij een constante temperatuur worden gehouden.

De ficus reageert gevoelig op te warme of te koude temperaturen. Je kan dit merken aan gevlekte bladeren die gemakkelijk van de plant vallen.

Aanplanting

Grote ficusplanten kan je het beste iedere 2 of 3 jaar verpotten met onze meststof voor groene planten en palmen. Kies de nieuwe pot of kuip 1 tot 2 maten groter. Het juiste tijdstip hiervoor is februari of maart.

Correct verzorgen

Ficus verzorgen

Water geven

Tijdens de rustperiode, van oktober tot en met februari, moet je slechts een beetje water geven. Het gietwater moet lauwwarm zijn. Als de groei begint, moet je meer water geven. Grotere ficussen hebben meer water nodig, met name in de groeifase. De grond moet goed kunnen drogen tussen de watergiften en mag niet te nat staan. De aardekluit mag echter niet uitdrogen.

Bemesting

Vanaf het ontluiken van de nieuwe blaadjes tot eind oktober kan je het beste wekelijks bemesten met onze meststof voor groene planten en palmen of onze handige meststofstaafjes.

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :