compo image
  1. COMPO
  2. Advies
  3. Inspiratie
  4. Van de tuin tot op het bord
  5. Groene pesto in verschillende varianten

Basilicum, rucola & co.

Snel en lekker : maak zelf groene pesto

Eenmaal je groenten en kruiden welig groeien, kan het lastig zijn om alles tijdig te consumeren. Deze groene voedingswaren kan je verwerken tot een heerlijke pesto. Een pesto is niet alleen lekker en veelzijdig, maar is ook nog eens enkele weken houdbaar. Basilicum en rucola zijn ideaal voor de bereiding van je eigen pesto, maar ook wortelgroen is geschikt.

compo image

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • Basisingrediënt zoals basilicum of rucola - 3 delen (vb. 150 g)
  • Een goede olijfolie van eerste persing
  • Parmezaanse kaas of Pecorino (kan ook gemengd worden) - 3 delen (vb. 150 g)
  • Pijnboompitten of walnoten - 1 deel (vb. 50 g)
  • Knoflook en andere kruiden naar wens
  • Een pot met schroefdop

Zo ga je te werk

  • Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder olie!) tot ze goudbruin zijn en laat ze vervolgens afkoelen. Als alternatief kan je walnootpitten gebruiken.
  • Hak je basisingrediënt fijn (vb. basilicum) en vermeng dit met een beetje olijfolie. Met een staafmixer of met een keukenrobot gaat dit heel eenvoudig.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe, samen met nog wat extra olijfolie. Voeg ook de pijnboompitten of walnoten toe. Blijf olijfolie toevoegen dat je de gewenste consistentie hebt bereikt.
  • Breng op smaak met knoflook, chili, tijm of andere kruiden.
  • Vul de pesto op in een glas en bedek met een lepel olijfolie.
  • De pesto kan je gedurende 4 tot 5 weken in de koelkast bewaren.
compo image
compo image
compo image
compo image

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.