compo image
 1. COMPO
 2. Advies
 3. Inspiratie
 4. Van de tuin tot op het bord
 5. Halloween-recept : wortelsoep met vleermuizen

Halloween-recept : romige wortelsoep met vleermuizen

Dit recept combineert verse wortelen, romige kokosmelk en een beetje gember om een uiterst smakelijke soep te creëren die heel gemakkelijk te bereiden is. Met een paar trucjes maak je van de soep ook een geweldige Halloweenmaaltijd voor de kinderen : een paar druppeltjes bloed hier, twee of drie vleesmuisjes daar - en de griezelige wortelsoep voor Halloween is klaar!

compo image

Griezelige feestmaaltijd

Wortelsoep met vleesmuizen

In oktober mogen we niet alleen kleurrijke bladeren, een rijke appeloogst of heerlijke pompoenen verwachten, maar ook donkere nachten, kletterende regenbuien en huilende wind - de perfecte tijd om te griezelen! Het is niet voor niets dat Halloween in veel landen een populair festival is geworden waaraan kinderen - en volwassenen - een hele dag besteden.

Voordat de avond eindigt met een horrorverhaal of een griezelfilm, kan je met een griezelig bereid diner een typische Halloweensfeer creëren!

Eenvoudig en lekker

Halloween-maaltijd voor kinderen : wortelsoep

Een eenvoudige Halloween-maaltijd voor kinderen die zowel heerlijk smaakt als er eng uitziet, dat moet onze bloederige wortelsoep met vleermuizen zijn. De kokosmelk maakt de wortelsoep romig en de combinatie van gember en citroen bezorgt de soep een lichte kruidigheid en frisheid. De bloedspetters van rode biet en de kleine vleermuizen, die ook van rode biet zijn gemaakt, zorgen voor de griezelfactor.

Tip

De soep smaakt natuurlijk ook heerlijk zonder de "Halloween-garnituur". Heb je bijvoorbeeld 's avonds na het werk niet zoveel tijd, dan is deze wortelsoep je redder in nood dankzij het eenvoudige en snel te bereiden recept.

Een soep voor de ganse familie

Halloween-recept : wortelsoep

Ingrediënten voor 4 personen :

 • 500 g wortelen
 • 20 g gember
 • 30 g boter
 • 1 el suiker
 • 700 ml groentebouillon
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 limoen
 • zout en peper naar wens
 • 1-2 rode bietenknollen voor de Halloween-garnituur 

Voor de garnituur heb je eveneens een vleermuissjabloon of vleermuiskoekjesvorm nodig - andere Hallowoon-motieven zijn natuurlijk ook mogelijk. Als je een vleermuissjabloon wilt maken, kan je de vleermuis het beste schetsen op kartonpapier. Knip vervolgens het sjabloon uit. Je kan de vleermuizen natuurlijk ook met de vrije hand uit de rode biet snijden.

compo image
compo image
compo image
compo image

Stap 1

Wortelsoep bereiden

 1. Verhit de boter en de suiker in een pan, hak de gember fijn en fruit deze in boter.
 2. Snijd de wortelen in grote stukken en voeg ze toe aan de pan.
 3. Even aanbraden, de groentebouillon en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen. Laat vervolgens in een gesloten pan op middelhoog vuur sudderen tot de wortelstukjes zacht zijn.
 4. Pureer alles fijn met de staafmixer.
 5. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.

Stap 2

Halloween-garnituur maken

 1. Snijd de verse rode biet in zeer smalle plakjes.
 2. Plaats het vleermuissjabloon op de rode biet en steek de vorm uit met een uitsteker. Alternatief : steek vleermuizen of andere Halloween-motieven uit met een koekjesvormer.
 3. Bak de vleermuizen ongeveer 30 seconden in een pan met hete olie. Zorg ervoor dat ze niet zwart worden - het ziet er misschien wel eng en goed uit, maar het smaakt niet zo lekker.
compo image

Smakelijk!

Halloween-soep serveren

Vul de kommen met soep en besprenkel met wat bietensap. Leg tot slot enkele aangebraden vleermuizen voorzichtig in de soep.

De Halloween-soep kan als voorgerecht of als hoofdgerecht worden geserveerd. Heb je op Halloweenavond geen tijd hebt om te koken, dan kan je de soep gemakkelijk de dag vooraf klaarmaken.

Smakelijk!

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.