compo image
 1. COMPO
 2. Advies
 3. Inspiratie
 4. Decoratie- en knutselideetjes voor elk seizoen
 5. Voorjaarsdecoratie met tuinkers

Voorjaarsdecoratie met tuinkers

Wanneer in het voorjaar de eerste lentezonnestralen verschijnen, kunnen de decoraties ook wat groener en vrolijker worden. Met tuinkers in eierdoppen haal je de frisheid van het voorjaar in huis. Deze decoratie is niet alleen supereenvoudig om te maken, hij is ook gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Hierdoor kunnen ook kinderen goed meedoen met het knutselen. Al na één of twee dagen zijn de eerste resultaten zichtbaar. Later kan je de tuinkers door de sla mengen of voor kruidenkwark gebruiken.

Zo maak je het

Eierdoppen met tuinkers

 1. compo image

  1

  Benodigde materialen

  Zelfs met maar weinig materialen kan je deze natuurlijke decoratie zelf maken. Je hebt alleen een schaal nodig om de eierdoppen op te leggen en verder teelaarde en tuinkerszaadjes. Voor het vullen van de doppen is een klein lepeltje handig. Zet verder een gieter met water klaar.

 2. compo image

  2

  Aarde in de doppen doen

  Wanneer je de volgende keer eieren kookt of bakt, spoel je de halve doppen grondig schoon en leg je deze te drogen. Daarna kan je de dophelften vullen met teelaarde. Deze speciale aarde zorgt voor een bijzonder snelle ontkieming. Tip: gebruik bruine en witte eierdoppen of zelfs kleinere doppen van bijvoorbeeld dwerghoenders. Zo ziet de decoratie er later nog gevarieerder en opvallender uit.

 3. compo image

  3

  Zaadjes uitstrooien

  Strooi nu de tuinkerszaadjes op de aarde. De zaadjes hoef je niet te bedekken met extra aarde.

 4. compo image

  4

  Water geven

  Als laatste moeten de zaadjes natuurlijk nog bevochtigd worden. Let erop dat de zaadjes bij het gieten niet allemaal naar één kant drijven. Het kan ook gebeuren dat er teveel water in de doppen terechtkomt. In dat geval wacht je even tot het water is ingetrokken, waarna je het overtollige water voorzichtig uit de dop giet. Wanneer kinderen meehelpen bij het water geven, is het aan te bevelen een spuitfles met verstuiver te gebruiken.

 5. compo image

  5

  Verzorgen

  De aarde moet vooral tijdens het ontkiemen gelijkmatig vochtig worden gehouden. Afhankelijk van het zonlicht, mag je zelfs dagelijks begieten. Bij ons waren de volgende dag al scheutjes te zien.

Geschikt voor Pasen

Heb je zin in sappige cupcakes met appel en wortel? Deze heerlijke muffins met glazuur van vanillebotercrème en schattige fondantdecoraties zullen jou en je gasten verrukken.

Recept tonen

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.