Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
  1. COMPO
  2. Onderneming
  3. Pers
  4. Persberichten
  5. Tuinieren zonder veel tijdverlies
compo image

Comfortabel tuinieren

Tuinieren zonder veel tijdverlies

Een tuin is toch iets heel leuk. Maar laten we onszelf niet voor de gek houden : het brengt ook veel plichten met zich mee. Hobbytuinders die zich eerder willen ontspannen in plaats van veel te moeten harken, onkruid verwijderen, … kunnen met een paar simpele trucs het werk aanzienlijk verminderen. Voorwaarde hiervoor is dat je je eigen rust op de natuur overbrengt. Als je de natuur zijn gang laat gaan, zal je minder de drang voelen om voor alles te zorgen – uiteindelijk zal je meer tijd hebben om te ontspannen.

1) Begin bij de basis : planten die weinig verzorging nodig hebben

Terwijl sommigen onder ons uren in de badkamer doorbrengen om er goed uit te zien, hebben andere slechts een paar minuten nodig. Dit is gelijkaardig in de bloemenwereld : er zijn planten die constant aandacht nodig hebben maar ook planten die amper zorg nodig hebben zoals meerjarige planten. Eenmaal ze zijn aangeplant, belonen ze ons jaar na jaar met nieuwe bloemen of met een rijke oogst. Vaste planten komen vooral goed tot hun recht wanneer er enkele verschillende soorten in kleine groepjes worden aangeplant. Ook robuuste fruitbomen en bessenstruiken toveren elke tuin in het voorjaar om tot een kleurrijke oase en schenken ons in de zomer lekkere vruchten – zonder bijzonder veel eisen te stellen.

compo image

2) De meest comfortabele weg naar zelfvoorziening : moestuinbakken

Geef maar toe : het telen van eigen groenten en fruit kost wat moeite. Als je dit op een comfortabele manier wilt doen, kan je op hoogte telen met behulp van een verhoogde moestuinbak. Dit is niet alleen goed voor de rug, maar zorgt er ook voor dat er amper onkruid ontstaat. Ook voor ongewenste gasten zoals slakken blijven groenteplantjes gespaard. Met onderhoudsvriendelijke soorten zoals radijsjes, koolrabi, sla of aardappelen bereiken ook de gemakzuchtige tuiniers in een mum van tijd zonder veel werk resultaat.

3) Bodembedekkers voor duurzaam groen in een handomdraai

Het toverwoord voor alle luiaards in de tuin : bodembedekkers. Ze zorgen namelijk voor meer vulling in het bloemperk en zijn in vele opzichten heel praktisch. Vanwege hun dichte begroeiing krijgt onkruid bijna geen kans meer ; tegelijkertijd wordt de bodem beschermd tegen zon, wind en overstromingen door de regen. Hierdoor kan het water minder snel verdampen waardoor je zelf minder water hoeft te geven. In vergelijking met andere planten zijn bodembedekkers meestal snel en eenvoudig te planten en hoeven ze niet elk jaar opnieuw vervangen te worden. Een extra voordeel : bloemrijke soorten vormen een belangrijke voedingsbron voor insecten en andere dieren.

4) Wat een laagje tuinafval kan doen

Twee lastige en bijzonder intensieve werkjes in de tuin zijn onkruid verwijderen en begieten. Door te mulchen kan je beide taakjes aanzienlijk reduceren. Door een laagje snoeimateriaal, maairesten, loof of gehakseld hout aan te brengen, zal het water bij warme temperaturen minder snel verdampen en zal de bodem langer vochtig blijft. Hierbij is het belangrijk dat het materiaal goed wordt gemengd zodat het niet snel beschimmelt. Ook onkruiden hebben duidelijk minder kans om zich een weg te banen door de mulchlaag - minder werk dus !

compo image

5) Groen grastapijt met weinig onderhoud

Wat het gazon betreft is een bloemenweide zeker de oplossing met de minste inspanning. Als je eerder houdt van klassiek, gebruik je bij de aanleg van je gazon best een kwalitatief graszadenmengsel. Deze grassen groeien namelijk minder snel en dichter, waardoor minder vaak zal moeten worden gemaaid. Voor grote oppervlakken kan je je natuurlijk ook een elektrische robotmaaier aanschaffen om het werk te verlichten.

compo image

Contact

Heeft u nog vragen?

Uw contactpersoon :

Kelly van Coppenolle
Trade Marketing Coördinator

+32 9 311 00 08
kelly.vancoppenolle@compo.be

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :