Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
  1. COMPO
  2. Onderneming
  3. Pers
  4. Persberichten
  5. De nieuwe manier van onkruidbehandeling in het gazon
compo image

Onkruid behandelen in het gazon

COMPO Progazon

Het gazon is het middelpunt van de tuin en moet er onberispelijk uitzien : stevig en met een prachtige groene kleur! Onkruid en mos kunnen dat ideaalbeeld echter heel snel verstoren. Hier lanceert COMPO dé oplossing voor de behandeling van onkruid in het gazon : COMPO Progazon, een geconcentreerde bladvoeding met indirecte werking tegen onkruid en mos.

Voordelen en werking

COMPO Progazon is een geconcentreerde bladvoeding met snelle werking : de stikstof- en kaliumrijke formule wordt snel opgenomen door de grassen. Door het ontbreken van fosfaat in de formule wordt de groei van de wortels van onkruiden en mossen vermeden. De voedingsrijke samenstelling zorgt voor een dichte, gezonde, diepgroene grasmat. Kale plekken zullen gemakkelijker dichtgroeien waardoor onkruid en mos geen kans krijgen zich te ontwikkelen.

  • Het HEDTA gechelateerde ijzer wordt gemakkelijker en in grotere hoeveelheden opgenomen door de grote bladeren van de onkruiden dan door het gazon. Hierdoor worden de cellen van de onkruiden beschadigd (in 1 tot 4 dagen) zonder het gazon aan te tasten.
  • Daarnaast wordt de aanwezigheid van mossen beperkt. Door een groter contactoppervlak zal het HEDTA gechelateerde ijzer gemakkelijker door de mossen worden opgenomen. Het resultaat hiervan is zichtbaar in 1 tot 2 dagen.

Toepassing

Het product is heel eenvoudig in gebruik :

compo image

Stap 1 : sproeier met water vullen

Vul de sproeier met de gewenste hoeveelheid water. Volg hiervoor nauwgezet de aanbevelingen op die vermeld staan op de verpakking.

compo image

Stap 2 : product doseren

Schud de verpakking voor gebruik en voeg met behulp van de praktische doseerdop de gewenste hoeveelheid product toe in de gieter. Sluit de sproeier af en schud goed om een homogeen mengsel te verkrijgen.

compo image

Stap 3 : op het gazon aanbrengen

Bespuit Progazon over het complete gazon voor een homogeen gazon. In de buurt van vb. terrassen monteer je bij voorkeur een spuitkap op je sproeier om te vermijden dat de spuitnevel tegels raakt.

COMPO Progazon wordt toegepast in het voorjaar, in de zomer en in de herfst met telkens 2 behandelingen.

Verpakkingen

COMPO Progazon is beschikbaar in 2 verpakkingsgroottes :

  • een fles van 1 L voor 100 m² (aanbevolen verkoopprijs : 13,95 €)
  • een bidon van 2,5 L voor 200 m² (aanbevolen verkoopprijs : 26,95 €)
compo image

Contact

Heeft u nog vragen?

Uw contactpersoon :

Kelly van Coppenolle
Trade Marketing Coördinator

+32 9 311 00 08
kelly.vancoppenolle@compo.be

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :

Tot je dienst