Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
  1. COMPO
  2. Onderneming
  3. Pers
  4. Persberichten
  5. Organic & Recycled, zowel vanbinnen als vanbuiten

PLANTENVERZORGING MET UPCYCLING-INGREDIËNTEN EN -VERPAKKINGEN

COMPO Organic & Recycled

Kleding gemaakt van PET-flessen, meubels vervaardigd uit drijfhout, tassen uit vrachtwagenzeilen : dankzij upcycling kan ondertussen bijna elk item een tweede leven krijgen met een nieuwe functie. Met het nieuwe assortiment „COMPO Organic & Recycled“ speelt COMPO, toonaangevend leverancier van merkartikelen voor huis en tuin, in op deze trend. Vanaf 2020 biedt de onderneming als eerste een totaalconcept voor een milieuvriendelijke plantenverzorging aan. Zowel de ingrediënten als de verpakkingen van de drie producten (potgrond, gekorrelde meststof en vloeibare meststof) bestaan uit gerecycleerde materialen.

compo image

Tuinieren in evenwicht met de natuur

Hulpbronnen efficiënt inzetten, hun gebruiksduur maximaliseren en gerecycleerde stoffen gebruiken voor productie : Organic & Recycled volgt volledig de principes van de circulaire economie. Terwijl de turfvrije potgrond vooral compostvezels bevat, worden voor de veganistische meststoffen o.a. druivenpitmeel en suikerbietenvinasse gebruikt. Beide ingrediënten worden gebruikt in de voedselproductie en zijn door het voedingsstoffengehalte ideaal voor de bemesting van planten, hetgeen tegelijkertijd de groei bevordert. Ook de verpakkingen van de drie producten uit het assortiment hebben reeds een eerste leven achter de rug : gerecycleerde folies, papier en karton krijgen nu een nieuw leven. Visueel is het onderscheid met de andere COMPO-producten duidelijk zichtbaar : om het drukproces zo milieuvriendelijk mogelijk te houden, werd het verpakkingsdesign bewust met zo weinig mogelijk kleuren opgesteld.

compo image

Ons principe : vanbinnen en vanbuiten aan het milieu gedacht

In het kader van circulaire economie richt COMPO zich met het nieuwe assortiment Organic & Recycled op het ecologische evenwicht : in plaats van nieuwe grondstoffen te gebruiken, verwerken we voedingsrijke resten en gerecycleerde materialen tot doeltreffende producten. Zo besparen we afval, wordt de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd en krijgen de planten alles wat ze nodig hebben voor een gezonde groei : een goede bodem en waardevolle voedingsstoffen.

Vanaf 2020 beschikbaar

De volgende producten zijn beschikbaar vanaf het voorjaar 2020 :

compo image

Contact

Heeft u nog vragen?

Uw contactpersoon :

Kelly van Coppenolle
Trade Marketing Coördinator

+32 9 311 00 08
kelly.vancoppenolle@compo.be

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :

Tot je dienst