Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
  1. COMPO
  2. Onderneming
  3. Pers
  4. Persberichten
  5. 5 mythes over cactussen

VIJF BEWERINGEN ONDER DE LOEP

Mythes over cactussen

Een paar jaar geleden werden cactussen nog als flauw en ouderwets beschouwd, tegenwoordig zijn ze weer in de mode en vooral populair bij minimalistische plantenliefhebbers. Sommige mythen over de cactus zijn echter nog steeds hardnekkig - naar onze mening ten onrechte. Het team UNDERGREEN by COMPO verduidelijkt.

compo image

MYTHE NUMMER 1: CACTUSSEN KENNEN GEEN WINTER

Het klopt dat onze stekelige vrienden uit warmere regionen afkomstig zijn, maar dat betekent niet dat ze geen kou kennen. Natuurlijk zijn ze geen grote fans van sneeuw en vorst want die weersomstandigheden zijn heel zeldzaam in hun geboortegebied (Noord-, Midden- en Zuid-Amerika). Ze zijn echter gewend aan koudere temperaturen aangezien ze van de lage landen tot in de hoge bergen terug te vinden zijn.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat de koude temperaturen ze goed doen en ze een nieuwe glans geven. De kou bevordert de groei van de bloemen en vergroot de kans op een prachtige bloemenoase in het daaropvolgende jaar. Toch bestaan er veel verschillende cactussoorten uit verschillende gebieden. Dat betekent dat niet elke cactus dezelfde eisen stelt aan zijn omgeving.


MYTHE NUMMER 2: CACTUSSEN BLOEIEN  NIET

Deze mythe is compleet fout! Natuurlijk bloeien cactussen en zelfs in verschillende kleuren. Om bloemen te vormen, heeft de cactus een kleine winterpauze nodig. Van november tot maart kan je de cactus in een koelere ruimte plaatsen en hoeft ze ook amper begoten te worden ; enkele druppeltjes om de 6-8 weken volstaan al. Hoe ouder cactussen worden, hoe minder ze echter zullen bloeien. Als je cactus dus niet meer zo mooi bloeit, kan het zijn dat die al enkele jaren oud is.

compo image

MYTHE NUMMER 3 : CACTUSSEN HEBBEN WEINIG TOT GEEN WATER NODIG

Ook deze mythe is niet volledig correct. Een cactus heeft water nodig (en ook voeding en licht), net zoals alle andere planten. Toch behoort hij tot de eerder minder dorstige medebewoners. Daarom heeft hij tijdens zijn winterpauze tussen november en maart weinig tot bijna geen water nodig. „Minder is meer“ is zeker waar, maar je cactus kan niet zonder water – een klein beetje maar, hoe sterk hij er ook uitziet.

MYTHE NUMMER 4 : CACTUSSEN ZIJN ONVERWOESTBAAR

Dat zou toch wel leuk zijn! Cactussen zijn behoorlijk robuuste kerels en zijn heel vergevingsgezind naar onervaren plantenliefhebbers toe. Dit betekent echter niet dat ze toch af en toe wat genegenheid en verzorging nodig hebben. Afgezien van een lichtrijke locatie, hebben cactussen een speciale grond nodig die beter water doorlaat dan normale grond. Hiervoor is onze Cactus Love potgrond bijzonder geschikt. De potgrond is afgestemd op de specifieke behoeften van onze stekelige vrienden. Zo ontstaan er geen waterophopingen die je cactussen van streek kunnen maken en hen zelfs het leven kunnen kosten. Meer informatie over de verzorging van je cactussen vind je in ons plantenportret “Carl Cactus”.

MYTHE NUMMER 5 : CACTUSSEN ZIJN GIFTIG

Dit is eigenlijk niet correct. Het tegendeel is wel waar : de cactus is een echt superfood. De trends variëren nu van cactuswater tot cactus als hoofdgerecht, dat steeds populairder wordt in de Mexicaanse en Amerikaanse keuken. Het zijn echter alleen de groene scheuten waaraan de stekelige peren groeien, die worden gegeten en het kan zijn dat je in het begin even zal moeten wennen aan de licht bittere smaak. Laat daarom de bereiding aan een professional over.
De groene scheuten van de cactus kan je ook eten!

Onze tip

Wanneer je een complete cactus-jungle wilt creëren, houd dan rekening met volgende regel : hoe donkerder de kleur van de cactus, hoe donkerder de standplaats en andersom; hoe bleker de kleur, hoe meer zonlicht de cactus kan verdragen.

Met Cactus Love van Undergreen by COMPO worden je stekelige medebewoners optimaal verzorgd

compo image

Cactus Love Potgrond

De ideale omgeving voor cactussen en vetplanten die nood hebben aan een aangepaste grond om zich te kunnen acclimatiseren. De potgrond is geschikt voor het verpotten van Opuntia, Echeveria, Echinocactus, Crassula, Cereus, Lithops, Aloe Vera, Sedum, Pilosocereus, Aeonium, Haworthia, Rhipsalis, ... en is bovendien verrijkt met voedingsstoffen.

Aanbevolen verkoopprijs : € 3,10 (zakje 2,5 L)

compo image

Cactus Love Voeding

De ideale voeding voor alle cactussen en vetplanten. De voedende formule bezorgt de planten alle belangrijke voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. De meststof zit verpakt in een praktische pompspray : 5 dosissen oplossen in 5 L water en het mengsel direct aan de voet van de planten gieten, klaar!

Aanbevolen verkoopprijs : € 5,15 (pompspray 250 ml)

compo image

Contact

Heeft u nog vragen?

Uw contactpersoon :

Kelly van Coppenolle
Trade Marketing Coördinator

+32 9 311 00 08
kelly.vancoppenolle@compo.be

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :