Verkooppunten
compo image

Frequente zoektermen

Verkooppunten
  1. COMPO
  2. Onderneming
  3. Pers
  4. Persberichten
  5. Het COMPO "feel good"-programma voor kamerplanten

Het COMPO "feel good"-programma

De grootste stressfactoren van je kamerplanten

Om planteneigenaars optimaal bij de verzorging van hun groene medebewoners te ondersteunen, heeft COMPO een hele reeks verzorgingsproducten ter beschikking. Naast de belangrijkste informatie en producten vind je hieronder meer over de mogelijke stressfactoren waaraan kamerplanten vaak worden blootgesteld en hoe je ze kan wegwerken.

compo image

1. Waterophopingen

Vooral mensen met weinig ervaring bedoelen het vaak te goed met de begieting van hun planten. Stop daarom voor het begieten eerst een vinger enkele centimeters diep in de potgrond. Zelfs wanneer het oppervlak er droog uitziet, kan de potgrond dieper in de pot nog vochtig zijn. Als je de plant te vaak teveel water geeft, ontstaat het risico dat de wortels afsterven – net daarom onze vuistregel : hoe minder, hoe beter

2. Standplaats

Een typisch probleem in de winter : droge verwarmingslucht. In dat geval kan het helpen om de plant regelmatig te besproeien met water. Een te warme oft e droge standplaats kan je herkennen aan de punten van de bladeren die bruine of zwarte vlekken vertonen. Ook tocht verdragen de planten niet zo goed; enkele planten laten hierdoor hun bladeren vallen of vormen gele bladpunten. Als de plant snel heel hoge maar eerder zwakke takken vormt, dan hebben ze een tekort aan licht.

compo image

3. Voedingsstoffen

Terwijl de mens vitamines, koolhydraten en co. nodig heeft om fit en gezond te blijven, kunnen planten zich enkel goed ontwikkelen als ze voldoende voedingsstoffen ter beschikking hebben. Daarbij zijn vooral stikstof, fosfor, kalium en ijzer heel belangrijk. Planten in potten, die in tegenstelling tot tuinplanten geen voedingsstoffen van buitenaf krijgen, moeten van maart tot oktober regelmatig bemest worden.

4. Plagen

Tijdens de winter, wanneer de planten door de drogere, warme verwarmingslucht en weinig licht sowieso verzwakken, hebben insecten vrij spel. Net daarom is het raadzaam om je planten goed in de gaten te houden. Zodra je opgerolde bladeren, kleine spinsels of een kleverig laagje op de bladeren opmerkt, moet je snel handelen. De aangetaste planten worden dan best zo snel mogelijk van de nog gezonde planten gescheiden om een verdere aantasting te vermijden. In het tuincentrum geven ze graag meer informatie. Neem dan indien mogelijk een aangetast blad mee - zo kan de medewerker in één oogopslag zien over welk insect het gaat.

compo image

5. Verpotten

Verpotten blijft essentieel voor een gezonde plantengroei. Deze ingreep heeft echter wel bijwerken die niet mogen onderschat worden. Voor de plant is de nieuwe omgeving een shock : ze wordt uit haar vertrouwde omgeving gehaald, verliest wortels en moet eerst wennen aan de nieuwe, verse potgrond als nieuwe thuis. Het komt ook voor dat de planten de bladeren laten hangen kort nadat ze zijn verpot. Geen zorgen : na verloop van tijd zal de plant zich goed beginnen voelen in haar nieuwe omgeving en zal ze terug energie krijgen.

HET COMPO "FEEL GOOD"-PROGRAMMA VOOR JE KAMERPLANTEN :

compo image

Contact

Heeft u nog vragen?

Uw contactpersoon :

Kelly van Coppenolle
Trade Marketing Coördinator

+32 9 311 00 08
kelly.vancoppenolle@compo.be

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :