Frequente zoektermen

Verkooppunten
  1. COMPO
  2. Onderneming
  3. Pers
  4. Persberichten
  5. De buxusmot en -rups zijn er weer
compo image

ZO WERKT HET

Buxusmot herkennen en bestrijden

Ze behoren ondertussen tot een van de meest gevreesde insecten in de tuin en ze hebben de laatste jaren veel angst veroorzaakt : de buxusrupsen. Het zijn die felgroene rupsen van ongeveer 6 cm groot die van april tot oktober op de buxusplanten terug te vinden zijn. Ze komen uit de eitjes aan de onderkant van de bladeren en vreten naast de bladeren ook aan de schors en de takken van de buxus. In het begin stillen ze hun honger vooral binnen in de plant. Daardoor worden ze vaak te laat opgemerkt. COMPO biedt verschillende producten om je buxus te beschermen en deze onwelkome gasten te bestrijden.

compo image

COMPO Buxusmot-Val

Met de COMPO Buxusmot-Val kan je de aanwezigheid van de buxusmot vaststellen om vervolgens het beste tijdstip te bepalen voor de bestrijding. Dit zal een mogelijke aantasting van de buxusrups voorkomen. De seksuele lokstoffen die met de val worden meegeleverd lokt de mannelijke motten in de val, zodat de vrouwtjes niet meer bevrucht kunnen worden en bijgevolg geen eitjes kunnen leggen. Als er motten in de val teruggevonden worden, dan moet je 10 tot 14 dagen laten beginnen met de bestrijding. De val kan worden opgehangen in april in de buurt van de buxus en zal een oppervlakte van 180 m² beschermen. Bij grote struiken kan de val direct in de buxus gehangen worden.

Aanbevolen verkoopprijs : € 34,99 (1 val + 3 feromonencapsules)
 

compo image

COMPO Karate Garden Buxus

Rupsen kunnen op heel efficiënte manier worden bestreden met COMPO Karate Garden Buxus. Dit geconcentreerde product heeft een lange werking en beschermt de planten tot 2 weken lang. Naast de buxusrups is het product eveneens efficiënt tegen allerlei andere bijtende en zuigende insecten.

Aanbevolen verkoopprijs : € 23,95 (doosje 250 ml)

compo image

COMPO Buxus Meststof

Het is belangrijk om de buxusplant genoeg voedingsstoffen te geven zodat ze zich kan herstellen. Dit kan met COMPO Buxus Meststof. De formule bevat 2 types korrels : de grijze korrels met directe werking voorzien de planten vanaf de 1e dag van alle belangrijke voedingsstoffen terwijl de groene korrels de voedingsstoffen geleidelijk aan vrijgeven en zo de planten gedurende 6 maanden voeden.

Aanbevolen verkoopprijs : € 11,50 (doos 2 kg)

Deze productinformatie is geen vervanging van de gebruiksaanwijzing. Gebruik plantenbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees voor gebruik steeds het etiket en de productinformatie.

compo image

Contact

Heeft u nog vragen?

Uw contactpersoon :

Kelly van Coppenolle
Trade Marketing Coördinator

+32 9 311 00 08
kelly.vancoppenolle@compo.be

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.

compo image

COMPO. Mooie planten zonder moeite.

Heb je twee linkerhanden of heb je groene vingers? Samen zorgen we voor een groenere levenskwaliteit !

Volg COMPO op :

Tot je dienst