1. COMPO
  2. Onderneming
  3. Pers
  4. Persberichten
  5. Concept moestuinbakken

Concept moestuinbakken

Slim gecombineerd : de optimale opvulling van moestuinbakken

Moestuinbakken zijn niet alleen populair bij stadstuiniers en doe-het-zelvers. Een rijkere oogst, een langere groeiperiode en - in geval van verhoogde moestuinbakken - rugvriendelijk tuinieren overtuigen tuinliefhebbers van alle leeftijden. Ze zijn dan ook steeds vaker terug te vinden op dakterrassen, op terrassen en in achtertuinen. Of het nu gaat om een aangekochte kit of een zelfgemaakt exemplaar : de montage van een moestuinbak is meestal heel eenvoudig.

Om ervoor te zorgen dat de planten in de moestuinbak zich optimaal ontwikkelen, hebben ze de juiste groeibasis nodig. Een moestuin moet in drie lagen worden opgevuld. Hiervoor heeft COMPO de ideale oplossing : het COMPO Bio moestuinbakken-concept bestaande uit houtsnippers, een bodemverbeteraar en potgrond.

compo image
  1. De onderste laag van de moestuinbak bestaat uit houtsnippers. Zij zorgen voor een goede stabiliteit en continue verluchting.
  2. De tweede laag bestaat uit een bodemverbeteraar die de planten voorziet van alle belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde plantengroei.
  3. Tot slot wordt een laag 100% biologische potgrond aangebracht die zorgt voor een rijke oogst.

Met dit concept wordt het kweken van eigen groenten en fruit kinderspel. Tuinliefhebbers kunnen snel uitkijken naar de eerste oogst.

TIP

Als vuistregel voor de opvulling van de moestuinbak geldt volgende regel : 30% houtchips, 40% bodemverbeteraar en 30% potgrond. Vul de moestuinbak op tot ongeveer 15 cm van de rand.

compo image

Contact

Heeft u nog vragen?

Uw contactpersoon :

Kelly van Coppenolle
Trade Marketing Coördinator

+32 9 311 00 08
kelly.vancoppenolle@compo.be

Delen

Blijf op de hoogte

ABONNEER JE OP DE COMPO-NIEUWSBRIEF

Ontvang seizoensgebonden plantenverzorgingstips en inspiratie voor je tuin, gazon, planten, decoratie en zo veel meer via onze nieuwsbrief.

 

BEDANKT VOOR JE REGISTRATIE !

 

Je ontvangt binnen enkele ogenblikken een bevestiging via e-mail. Om je registratie te bevestigen, hoef je enkel nog te klikken op de link in de e-mail.

Gelieve je e-mailaders in te vullen.

Gelieve het vakje aan te vinken om toe te stemmen met de Privacy Policy.